17. kol 2011.

Tačka prekida


Izvještaji puni jeze i nestvarnosti, tog su jutra preplavili i onako očajni ostatak preživjelog stanovništva.
I da nije bilo fotografija koje su neobjašnjivo  brzo dospijele  sa mijesta tragedija, sva bi situacija pomalo ličila na dobro smišljene reklame za neko od novih horor ostvarenja Stivena Kinga.
Ali nažalost slike su bile tako rješite. Baš kao i naslovi : " Nezapamćena tragedija na teritoriji Amazona, Ekipe SOZOP-a sa strahom i nevjericom potvrdile činjenicu o pomoru stanovništva Brazila, Paragvaja, Dosada nedoživljena tragedija."
Slični naslovi su bili i za Australiju.
Smrt je preko noći zavaladala na tri različita mjesta planete, i to dotada na nevđen način. A bila je to noć toliko nalik na svaku drugu običnu noć.
Panika je rasla među preostalima  , haos je uzimao prve žrtve, pretvarajući ulice u klaonice, vojska je pokušavala smiriti ljude zahvaćene strahom ali bez vidljivih rezultata.
          Strah i nervoza su bili prisutni i među učesnicima Samita svjetskih sila, koje su se okupile zatečene situacijom.Rusi su sumnjali na Amerikance, Amerikanci na Ruse, optužujući jedni druge za neko novo nepoznato oružje. Hrišćani su brujali :"Antihrist je došao , smak je blizu! "
Sastanak je trebao dati bar približne činjenice o nevđ|enim tragedijama. Ekipe SOZOP-a su užurbano prikupljale uzorke hrane , vode, vazduha i zemlje sa mjesta tragedije ne bi li otkrili uzroke nesreće. I na kraju banka podataka je najzad kompletirana, svi su iščekivali da čuju analizu ovih slučajeva.
          Za govornicom je stajao dr. Bigz, drhtavom rukom stežući izvještaje koje je isporučila Banka podataka tj. jedan od najsavremenijih analitičkih kompjutera.
- Gospodo - čamor je prestao, napetost je dosegla granice pucanja, - svi ste upoznati sa dosada nevđenim tragedijama na tlu Afrike, Australije i Južne Amerike. Žalosna i jako tužna ćinjenica je da tamo  više nema živog čovjeka, osim naših ekipa koje su potpuno nemoćne .
Žamor propraćen uzvicima je prekinuo izlaganje, ali nastavio je dr. Bigz - činjenica da je  polovina ljudskog roda pretprošle noći preminula .
Tajac u sali.
Sve je šokirala istina , za samo jednu noć smo prepolovljeni a uzrok je nepoznat.
Naše ekipe su prikupile sve podatke do kojih se moglo doći i moram Vas obavjestiti da je odgovor na datu situaciju stravičan baš kao i ona sama.
- Gospodo svi ste možda jednom u svome životu pospremali ili učestvovali u pospremanju svojih domova. Frapantna je ćinjenica da je na ovim prostorima sva ostala populacija ostala netaknuta, eko sistem je netaknut.-
- " Žrtve su samo ljudske ".
Uzrok smrti  je trovanje dosada nepoznatim otrovom. Taj otrov smo uspijeli izdvojiti i radimo na iznalaženju protivotrova, ako će vas to umiriti, ali mene neće jer sam svojim oćima vidjeo taj fenomen ...........
Nerazumjevanje i glasno negodovanje opet su prekinuli dr. Bigza.
- Samo malo - stišao je moćnike, maloprije sam vam spomenuo kućno pospremanje, to nije bila besmislena slučajnost.-
- Kada uređujete kuću i otkrijete gamad ili parazite, šta tada obično uradite........????????
          Pitanje je bilo pomalo djetinjasto i neprikladno, ali doktor se obratio predsjedavajućem : - Gospodine VI kao najmjerodavniji recite taj svima poznati odgovor .-
- Hm, obično pozovem Društvo za dezisekciju i deratizaciju da očisti prostor od gamadi ."
- Tačno gospodine Predsjedniče ova situacija ima tako jednostavan odgovor : - NAŠA PLANETA JE ODLUČILA DA SE OČISTI OD GAMADI ! -  

Autor: Pero Jakšić

Reklama

 

Copyright (c) 2002-2011. Pisanija.com. Sva prava zadržana. Autor teme je O Pregador. Od 2012. pokreće Blogger.